OPSKRIFT PÅ BLÅBÆR SEMIFREDDO.

  

Ingredienser til blåbær semifreddo:

2 past.æggehvider

1 knsp. salt

125 g sukker

2 past. æggeblommer

½ liter piskefløde 

175 g friske blåbær

Sådan laver du blåbær semifreddo:

Pisk æggehviderne stive, tilsæt salt og 50 g sukker og pisk til marengsen er sej.

 Pisk æggeblommer og resten af sukkeret luftigt.

Tilsæt piskefløde og pisk, til cremen er let og luftig som flødeskum.

Vend blåbærrene og æggehviderne i og kom iscremen i én stor eller i flere små forme – her er den kommet i et kræmmerhus lavet af bagepapir.

Sæt formen eller formene i fryseren, til isen er fast.

Servér gerne med ekstra bær og evt. hvid chokoladesauce.

  

Squashkage m/chokoladeglasur.

Pisket dej.

4 æg, 333 g sukker, 3,3 dl rapsolie, 400 g hvedemel, 15 g vanilliesukker, 7 g bagepulver, 10 g kanel, 15 g natron, 4 g salt, 470 g squash (5 % svind), 80 g solsikkekerner, 67 g hasselnødder.

Pynt: 333 g flormelis, 33 g cacao, ca. 0,5 dl kogende vand.

. Æg og sukker piskes godt og olien piskes i

. Alle de øvrige ingredienser tilsættes og der røres godt

. Dejen kommes i bradepande m/ bagepapir

. Bages ved 160 grader i ca. ½ time – 45 minutter

. Den afkølede kage pyntes m/ chokoladeglasur.

 

Kager Harlekin småkager Med spændende smag i glasuren

250 g smør 100 g flormelis Korn fra 1 vaniljestang 300 g mel 1æggeblomme

Fremgangsmåde

Arbejd smørret blødt med hånden og tilsæt sukker, vaniljekorn og æggeblomme. Tilsæt melet og ælt det hele sammen til en ensartet dej. Lad dejen afkøle, til den har ”rulletemperatur”.

Rul dejen ud i et jævnt ca. 3 mm tyndt lag.

Stik småkagerne ud med en udstikker (2½-3 cm i diameter). Læg kagerne pænt på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 195°, til de er lysebrune og fine (12-15 min.). Lad småkagerne køle af.

3 slags glasur

Bland en tyk, sej glasur af 300 g flormelis og et par skefulde vand. Del glasuren i 3 portioner.

Glasur 1

Riv skallen fra en u sprøjtet appelsin og kom den i en portion glasur sammen med en smule appelsinsaft og evt. lidt gul farve.

Lun glasuren i en gryde, til den er ca. 45° varm. Justér med mere flormelis, til du har en glat glasur med passende konsistens.

Sprøjt glasuren på en tredjedel af kagerne.

Glasur 2

Kom 2 spsk. mørk rom eller sherry Heering i en portion glasur. Tilsæt evt. et par dråber rød farve.

Lun glasuren og gå videre, som beskrevet i opskriften på glasur 1.

Glasur 3

Tilsæt mørkt kakaopulver til den sidste portion glasur og begynd opvarmningen. Tilsæt kakao, til glasuren har en mørk chokoladefarve. Gå herefter frem som til glasur 1.

 

 

Nøddetærte med chokoladecreme.

 

Bag kagebunden af 300 g sigtet flormelis, 350 g groft hakkede hasselnødder og 6 stivpiskede æggehvider - der forsigtig vendes i melis-nødde blandingen.

 

Hæld massen i en smurt, raspdrysset springform og bag kagen i ca. 1 time ved 180º C.

Til chokoladecremen piskes 150 g smør og 80 g flormelis hvidt. Smelt 100 g mørkt chokolade i ½ dl stærk kaffe og rør en æggeblomme i.

Hæld denne masse over i smørmassen og rør let.

Smør cremen på nøddebunden med en bred kniv. Hvis cremen er tynd, så lad den stå og tykne i et lille stykke tid, før den smøres på kagen.

 

 

Sol's ”Lille Kage”.

 

 

 

Springform, ca. 17 cm.

 

Kage: 50 g smør 50 g sukker 1 æg 100 g hvedemel 1 teskefuld bagepulver 1 nip salt 2% spiseskefuld fløde

 

Mandellåg: 25 g smør 50 g honning 1 teskefuld vanillasukker 50 g mandler 1 spiseskefuld fløde

 

Kagecreme: 1 æg 50 g sukker 3 teskefulde hvedemel 3 teskefulde kartoffelmel 1 teskefuld Vanilla 2%2 dl sødmælk

 

Begynd med mandellåget: Skold og smut mandlerne og skær dem på langs i splitter eller køb mandelsplitter. Kom smør, honning og vanilla i en gryde og varm det langsomt under omrøring. Tilsæt mandelsplitter og fløde. Lad blandingen få et opkog under omrøring og afkøl den.

 

Dej: Til dejen røres sinør og sukker smidigt. Rør ægget i, bland mel, bagepulver og salt og sigt det i. Tilsæt fløden og

 

Rør dejen sammen. Bred dejen ud i en smurt springform, (lille, ca. 17 cm), og fordel mandelmassen på. Bages i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 15 til 20 minutter. Afkøles i formen.

 

Creme: Til creme piskes ægget let sammen med sukker, kom de to slags mel og vanilla i og mælken til sidst. Kog cremen

 

Op under stadig piskning. Afkøl cremen. Flæk kagen med forsigtighed, fordel cremen på bunden og læg kage sammen.